VAŠE ZAVAROVANJE

NUJNE STORITVE

DOLŽNOSTI

ZDRAVLJENJE

PROTETIKA

DOPLAČILA

SAMOPLAČNIŠKE STORITVE

ZDRAVSTVENA KARTICA

DRUGO MNENJEZobozdravstvena ordinacija ZOBNA VILA d.o.o. opravlja javno zobozdravstveno službo. Pravice iz naslova javne zobozdravstene službe lahko koristite iz vašega obveznega in prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja.

Zobozdravstvene pravice so različno financirane. Plačilo je odvisno od vrste storitve. Zdravljenje zob in obzobnih tkiv so financirane s strani obveznega in prostovoljnega zavarovanja v razmerju 85 %/ 15%, medtem ko so zobnoprotetične storitve financirane v razmerju 10% obvezno zavarovanje  / 90% prostovoljno zavarovanje.
Pravice obveznega zdravstvenega zavarovanja so zakonsko določene, podrobneje pa jih urejajo Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki jih določa Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Zobozdravstne pravice in storitve so opredeljene v pravilih kot standardne zobozdravstvene storitve.Posebno bodite pozorni na:

1. poglavje: Kaj vam pripada iz obveznega zobozdravstvenega zavarovanja (28č do 35č);
2. poglavje: Kako, kje in kdaj lahko uveljavljate vaše pravice (185č do 188č in 250č do 255č);
3. poglavje: O menjavi zobozdravnika ( 168č do 171č).

Obvezno zavarovanje: Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, tel: 01 3077200.
O pogojih sklenitve prostovoljnega zavarovanja se pozanimajte pri izbrani zavarovalnici. Doplačila in samoplačniške storitve se ne štejejo v prostovoljno dopolnilno zavarovanje. Prostovoljna dopolnilna zavarovanja nudijo: Vzajemna, Adriatic Slovenica, Triglav


 


CRoyal
Copyright © 2015  [ZOBNA VILA d.o.o.]. Vse pravice pridržane.
Revised: avg 2015